22 april 2018
14:00

IF Brommapojkarna 8

Referat: Hammarby IF FF 10 vit - IF Brommapojkarna 8

Wow, vilken första halvlek! Lätt den bästa fotbollen vårt lag någonsin spelat. Och då har vi faktiskt spelat bra på sistone.

" Spelövergånger/vinna bollen - första två målen kom efter att vi erövrat bollen nära Hammarbys mål. Otroligt kul att se.
" Positionerna - vi behövde inte påminna någon om positionerna alls i denna match, det fungerade helt av sig själv.
" Passningarna - passningsspelet var det avgörande i dag, en fantastisk hög nivå
" Avslut - fortfarande inte jättemånga skott från distans, men vi hade många avslut från olika vinklar. Till och med en nick och inte minst Adrians bicicleta som givetvis förtjänat ett bättre öde.
" Dribblingar - härliga dribblingar. Framåtriktade och drivande i första halvlek, mer lekfulla i andra.

Efter en första halvlek som detta Hammarby-lag lär ha friskt i minnet ett tag till är det ingen överdrift att säga att vi tog foten från gaspedalen i andra. Visserligen hade deras målvakt några fina ingripanden, men vi gick från att spela ett underbart lagspel i första till att i mycket större grad bli dribblingssugna individualister i andra. Vilket var helt ok. Det är ju också roligt. Men där ser man ju faktiskt tydligt skillnaden i hur det blir när vi spelar som ett lag och när vi inte gör det.

Ett av dagens absoluta höjdpunkt var när ett anfall började i försvaret och Anton och Sam kommunicerade perfekt så att bollen kunde släppas vidare till vad som blev ett blixtsnabbt anfall. 7-0 efter tjugo minuter!

En annan fördel med vårt lag är att vi har massor med spelare som kan göra mål. Och då gick faktiskt fyra av våra spelare - som normalt gör mål på beställning - mållösa av planen i dag, för att de hade varit upptagna med att vinna bollen och lägga till rätta för sin kompisar.

Det gröna kortet gick välförtjänt till Anton och dagens kapten Oskar skapade god stämning när han ledde laget i en "varm dans" när vi skulle tacka för kampen.